Σπύρος Σιαμπλής

Ένας Παναθηναϊκός «ψυχωμένος» και αποφασισμένος να νικήσει και την… κακοδαιμονία του!

Ο Παναθηναϊκός δεν πτοήθηκε από τις νέες «στραβές» που του έτυχαν με τον Αστέρα, αλλά… επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Φατίχ Τερίμ, πετυχαίνοντας τον στόχο του χάρη στον Αϊτόρ! Γράφει ο Σπύρος Σιαμπλής.

Πολύ σκληρός για να «πεθάνει». Όσο κλισέ και αν φαίνεται, τα… γεγονότα αποδεικνύουν ότι η εν λόγω φράση αποτυπώνει πλήρως το… κλίμα στον Παναθηναϊκό. Και όχι άδικα…

Βλέπετε, οι ούτως ή άλλως αποδεκατισμένοι «πράσινοι», με τις 7+2 απουσίες πριν τη σέντρα, κλήθηκαν να διαχειριστούν δύο ακόμα απώλειες μέσα στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, το οποίο ήταν «must win», για να παραμείνουν στην πρώτη θέση.

Χάνοντας και τον Βέρμπιτς αλλά και τον Σπόραρ, στην διάρκεια του, έφτασαν να παίξουν με σέντερ φορ τον Μπερνάρ. Θα πείτε, εδώ στο προηγούμενο παιχνίδι, κόντρα στον Ολυμπιακό, έπαιξε ως «εννιάρι» κάποια στιγμή ο Ακαϊντίν, τώρα θα… κόλλαγαν;

Γράφει ο Σπύρος Σιαμπλής

Είχαν, παράλληλα, να αντιμετωπίσουν μια ομάδα που φάνηκε να τους «μπλοκάρει» καλά την δημιουργία, παίζοντας με απόλυτη προσήλωση αλλά και με το… μυαλό τους, εκμεταλλευόμενοι και την σωματική κούραση που φυσιολογικά υπήρχε τουλάχιστον για 50 λεπτά.

Τόσο, δηλαδή, όσο χρειάστηκε μέχρι ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα να «ξεκλειδώσει» την άμυνα των Αρκάδων, να σημειώσει το 1-0 και παράλληλα το τρίτο του φετινό τέρμα στην Stoiximan Super League και να στείλει μήνυμα ότι αυτός και οι συμπαίκτες του είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για να φτάσουν στον μεγάλο τους στόχο που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος!

Ακολούθησε ένα ακόμα γκολ από πλευράς Παναθηναϊκού με την «σφραγίδα» του Ισπανού εξτρέμ, από την ασίστ του στον Γεντβάι, για να… σχολάσει ο γάμος στη Λεωφόρο, να έρθει τελικά η «κυνική» νίκη του με 2-0 και να επαληθευτούν όλα όσα έχει πει ο Φατίχ Τερίμ από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν τα προβλήματα τραυματισμών στην ομάδα του.



«Στο ποδόσφαιρο παίζουν έντεκα εναντίον έντεκα. Εμπιστεύομαι όλη την ομάδα μου, εμπιστεύομαι όλους τους παίκτες μου και συνήθως δεν σκέφτομαι αυτά τα πράγματα τόσο πολύ, τους τραυματισμούς. Υπάρχουν πολλές απουσίες, αλλά πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τις καλύψουμε», είχε πει πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό ο Τούρκος τεχνικός.

«Δεν βρίσκω δικαιολογίες σε τραυματισμούς. Κι αν χάσουμε θα χάσουμε παίζοντας, χωρίς δικαιολογίες. Θα δώσουμε συγχαρητήρια στον αντίπαλο και θα το χειριστούμε στη συνέχεια», επανέλαβε χθες μετά την λήξη της αναμέτρησης με τον Αστέρα, χωρίς να αλλάξει ουσιαστικά τον τρόπο σκέψης και τα πιστεύω του.

Αλήθεια, υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι το «τριφύλλι», συνολικά, όπως δείχνουν εικόνα αλλά και αποτελέσματα, δεν κινείται με αυτό ως γνώμονα μέσα στον αγωνιστικό χώρο; Ο Τερίμ έχει καταφέρει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να περάσει σε μεγάλο μέρος την νοοτροπία που θέλει και πρέπει να έχει μια ομάδα η οποία… θέλει και πρέπει να κερδίσει τον τίτλο!

Και αυτό, μαζί με την απόδοση του Αϊτόρ, αλλά και των Τιν Γεντβάι -που μοιάζει με.. άλλον παίκτη, εδώ και λίγο καιρό- και Ντάνιελ Μαντσίνι σε δεύτερο πλάνο, είναι τα δύο μεγάλα κέρδη για τον Παναθηναϊκό, που παρέμεινε πρώτος και πάει στην Τούμπα για μια ακόμα μεγάλη μονομαχία.

Όσο για τις διαδοχικές απώλειες παικτών που έχει ο Παναθηναϊκός; Και εδώ φαίνεται ότι… υπάρχει λύση, εκ μέρους της διοίκησης και μέσω των μεταγραφών που έχει ήδη κάνει αλλά και… θέλει να ολοκληρώσει στην συνέχεια της χειμερινής περιόδου και για τις οποίες θα μιλήσουμε εκτενέστερα όταν τελειώσουν!

Με τους Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι και Βίτορ Ούγκο να προστίθεται στο έμψυχο δυναμικό, τον Τάσο Μπακασέτα να είναι… προ των πυλών, συν τους «παλιούς» Δημήτρη Λημνιό και Σαμέτ Ακαϊντίν, αν μη τι άλλο ο Τερίμ πολύ σύντομα θα μπορεί να αισθάνεται πιο σίγουρος όταν θα κοιτάζει στον πάγκο του πλέον...



Νωρίτερα, βέβαια, υπάρχει το Κύπελλο Ελλάδας Betsson και το μεθαυριανό (24/01) πρώτο παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο, για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, ξανά στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Εκεί όπου, πλην συγκλονιστικού απροόπτου, ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί ξανά με αρκετά προβλήματα, μερικές επιστροφές, αλλά και ξεκάθαρο στόχο να πάρει ένα αποτέλεσμα με το οποίο θα βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου.

Δύσκολο και κυρίως «πονηρό» παιχνίδι αν μη τι άλλο, με βάση όλες τις προαναφερθείσες ιδιαιτερότητες τις οποίες και επισημάναμε. Ωστόσο, όσο έχει… 11 ποδοσφαιριστές διαθέσιμους, το σύνολο του Τερίμ έχει αποδείξει πως δεν έχει να φοβάται τίποτα!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x